» Nieuw: labels voor eerlijke natuurfotografie
» Doe de zelftest: wat voor natuurfotograaf ben jij?


Handboek Natuurfotografie +
Auteurs: Bart Siebelink en Edo van Uchelen

Bladeren door het handboek

ISBN: 9789050114646
KNNV Uitgeverij

Jaartal: 2013
Pagina's: 300
Formaat: 17,5 x 16 cm
hardback, full colour
Prijs: € 29,95
        exclusief verzendkosten
Bestel via de KNNV uitgeverijHandboek natuurfotografie +

Olifanten, oerwouden, leeuwen, tijgers, apen, giraffen, pinguïns, arenden, walvissen of ijsberen? Je hebt ze geen van allen nodig om een goede natuurfoto te maken. Wat dan wel? Dit boek! Deze uitgebreide Plusversie van het best verkochte standaardwerk over natuurfotografie tilt natuurfotografie naar een hoger niveau. 

Het Handboek natuurfotografie+ laat zien dat natuur dichtbij huis begint en hoe je daar boeiende beelden van maakt. Als opvolger van het Handboek Natuurfotografie gaat deze Plusversie een stap verder.

Het boek start met een helder referentiekader waarbinnen je jezelf als natuurfotograaf kan plaatsen. Ben je vooral technisch, biologisch, beeldend of filosofisch gedreven? Of ben je een verzamelaar? Voor elk type natuurfotograaf is direct duidelijk welk hoofdstuk erbij past en uit welke hoofdstukken het meeste nieuws valt te leren.

Het Handboek natuurfotografie+ gaat uitgebreid in op de landschapsfotografie. Ook is er een compleet nieuw hoofdstuk opgenomen over het nut van het beoordelen en bespreken van foto’s. Tevens wordt er meer informatie gegeven over het presenteren en publiceren van foto’s.
Concrete opdrachten moedigen je aan om meteen het veld in te gaan.. Welke apparatuur heb je nodig? Hoe benut je de technische mogelijkheden? Hoe leer je te kijken met andere ogen? Hoe vind je fotogenieke dieren? Hoe kom je er dichtbij? Wat geeft een natuurfoto zeggingskracht? Hoe kom je tot verdieping? Wat doe je met je foto’s?

Het boek heeft 300 pagina’s (ruim 50 meer dan de eerdere drukken).
De prijs is gelijk gebleven: € 29,95.©entrum voor natuurfotografie