» Nieuw: labels voor eerlijke natuurfotografie
» Doe de zelftest: wat voor natuurfotograaf ben jij?

foto: Dirk Vermaire


Meer artikelen uit ons Blog:

Reizen & Workshops:
Rode oortjes bij Z-Afrikaanse bloem


Techniek:
Zoet, zacht en zuiver; de kracht van High-Key


Actueel:
Onze favoriete foto's van 2018


Hoe is deze foto gemaakt:
Barts' winnende kikkervisjesfoto


Een frisse kijk:
Natuurfotograaf: een droomberoep?


Abonneer u op updates..

Doorbreek je glazen plafond!

Wat gebeurt er met de kijkbeleving als je een foto ondersteboven plaatst? Of wanneer je het onderwerp minder groot en minder herkenbaar in beeld brengt? Of wanneer je de contour rigoureus aansnijdt? Het is slechts een greep uit de vele vragen die je jezelf leert stellen tijdens het mentortraject. Dit traject is speciaal ontwikkeld voor fotografen die behoefte hebben aan nieuwe creatieve energie.

Niet het onderwerp, maar de interpretatie staat centraal. Niet het eindresultaat, maar jouw proces. Niet de techniek, maar de zeggingskracht. Kortom, het mentorschap is een speelse zoektocht naar een scherper bewustzijn als het aankomt op fotografie, een slijpsteen voor de creatieve geest!

Met beide handen hebben Rob Blanken, Detty Verbon, Pauline Seijffert, Miep Knoptels, Wil van Bergenhenegouwen, Willem Mourik, Dirk Vermaire, en Janette Van de Scheur deze kans aangegrepen. Het is altijd weer verrassend om te zien hoe acht uiteenlopende karakters elkaar weten te vinden in hun gedeelde passie, in dit geval die voor de fotografie. In de loop van de bijeenkomsten is er hard gewerkt, veel gefotografeerd, flink gediscussieerd, gezocht, gereflecteerd, gelachen en geleerd!

Uiteindelijk kwam elke deelnemer tot een volledig eigen project, waarin nieuwe stappen zijn gezet en glazen plafonds zijn doorbroken. Ik vind het een voorrecht om aan de wieg daarvan te hebben mogen staan.

De resultaten vallen te bewonderen in Fotosofie Magazine, aflevering 3 (gratis download).
Ik wens je veel kijk- en leesplezier en wellicht heb je zin gekregen om je aan te melden voor mijn nieuwe mentorgroep die op 2 september van start gaat. Je hoeft er geen zeer ervaren fotograaf of kunstliefhebber voor te zijn. Een open mind en gezonde dosis nieuwsgierigheid zijn meer dan voldoende om erin te stappen.Oudere artikelen 'Opinie':

Opinie:
Wat is er tegen roofvogelshows?


Opinie:
Durf eerlijk te zijn over je werkwijze


Opinie:
Slome roofdieren


Opinie:
Moeten wilde dieren schuw zijn?


Opinie:
Wildernis in de polder?


Opinie:
Asferico: vernieuwend en sneeuwvrij


Opinie:
WNF helemaal niet zo 'lekker'


Opinie:
7 keuzetips voor fotoreizen en workshops


Opinie:
3 Tips voor fotografen met een winterdip
©entrum voor natuurfotografie